SAFARI HELA DAGEN !! :D

kenya 


Jambo,jambo!!

Idag har jag varit med om mitt livs största äventyr!!!
Vi alla fem svenska tjejer åkte nämligen på safari idag :D Det var en riktigt häftig upplevelse !
Vi gick upp klockan sex och minibussen var här 07.00. Vi hade en riktigt trevlig och rolig chaufför hela åkturen, det lät som om han visste precis allting om Kenya, om alla djuren här och alla folk.
På vägen mot safarit åkte vi först genom storstaden och sedan kom man till förorten där medelklassen bodde, berättade vår chaufför. Han sa också att medelklassen bor i två slags olika lägenheter, de som har mer pengar bor i en risig lägenhet med tv, och några möbler medans andra bor i risiga och "tomma" lägenheter! Någon äger dessa lägenheter och de som bor i dom måste betala 1000 ksh i månaden!! Vi trodde ju att vi åkte genom själva slummen men det var tydligen inte ens i närheten..
När vi kommit en bra bit från förorten ser vi åsnor vid vägkanten och några som kör två människor på en vagn!
Vi såg också zebror springa fritt på fälten runtomkring :) Barn springer på kullar och vinkar, de spelar fotboll på ett stort fält och ser glada ut! :D Vi åkte igenom några småstäder som var ganska specifika, det var små frukt,kött,läsk-stånd precis intill vägen, och folk bodde i bara små trähus med knappt tak, det var ju självklart jobbigt att se att folk som är så fattiga bor såhär.. =/ Man ser människor arbeta hårt i den starka solen på fälten och med deras betande djur ( kossör,får,getter).
Vi kommer högt upp och stannar till vid några souveniraffärer och en "jättefin utsikt över stora berg" Det var vackert att se dess kullar och landskap! (Bilden överst) :) Bussen rullar vidare och chauffören pekar långt bort mot en flock får och människor som ser lite speciella ut med fina mönster, det var massajer!!! Sjukt häftigt :D Vi börjar närma oss och är äntligen framme i nationalparken !
När vi kliver ur ser vi små apor som hoppar runt och ser livliga ut! Vi går närmare de små figurerna och tar bilder på dem, vi kom på att vi hade "orangea bananer i bussen" så vi matade aporna med dom :) Men det visade sig inte vara en jättebra idé eftersom apan följde efter till bussen och lockade dit alla sina små oskyldiga vänner!! De hoppar upp på bussen där taket är uppfällt och fyra apor har nu smitit in och snokar bland våra saker!! Tyvärr så tog de ju de andra tjejernas båda kakor.. =/Men de kunde ju faktiskt ha tagit mitt kamerafodral där jag hade alla pengar!! MMMM Tur i oturen kan man säga :D
Här får ni en bild på en apa vi matade :D

kenya
Bussen åker in genom de stora portarna och safarit kan äntligen börja! :D Vi hoppades att aporna nu njöt ordentligt av kakorna xD .. Vi åker på en krokig,gropig väg som leder oss snart till några fina ståtliga djur :)

kenya               kenya

kenya
Det var inte bara djur som vi träffade på, utan också en livs levande ung massaj! GRYYYYMT :D

Detta var allt för idag, vi är jättetrötta efter det stora äventyret men vi såg mycket mer djur och ja ska försöka lägga upp de imorgon :D Ha det bra! godnatt :)
imorgon jobba, stan!! :)



Kommentarer
Postat av: Carina Eriksson

Vilka fina bilder, jag tor att du har talang som fotograf. Bilden med Massajen är redan en klassiker och det är så otroligt vackert i naturen,

Vilken upplevelse det måste ha varit.

2010-11-23 @ 21:27:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0